Kort forklart består et smarthus av el-materiell eller annen elektronikk, som jobber sammen for å utføre ulike oppgaver i boligen – helt automatisk.

Hensikten er å skape en enklere hverdag, tilpasset forbrukerens behov. Via mobilen, fjernkontroller eller kontrollpanel på veggen kan man blant annet styre belysning og varme, og få varslinger i tilfelle det oppstår brann, vannlekkasje eller forsøk på innbrudd.

Når du forlater huset kan en bryter styre alle ønskede funksjoner, som å slå av lyset, senke temperaturer, slå av elektriske apparater og slå på alarmen.

– Vi kan tilby alt fra små anlegg til de mest komplekse. Det som er fint er at man kan starte med noen funksjoner og så senere ekspandere ved behov, sier Sveinung Vorland i BEA. De er eksperter på smarthus, og leverer tekniske løsninger til både private boliger og bedrifter. BEA ønsker å gjøre avansert teknologi tilgjengelig for folk flest.

Mye å spare på strømregningen

I snitt bruker nordmenn 60 prosent av strømbudsjettet sitt til å varme opp boligen, så her er det mye penger å spare med smarthus.

– Med smarthus kan man styre all varme i boligen. Temperaturen kan senkes automatisk når man sover eller når man forlater huset. Man kan dele inn boligen i ulike soner eller rom, og styre temperaturen i forhold til bruksmønster eller tid på døgnet, forklarer Vorland.

Smarthusløsninger kan styre alt fra varmekabler til varmepumper og panelovner. Dersom man for eksempel er på vei til flyplassen og lurer på om du har slått av kaffetrakteren, så kan dette enkelt sjekkes og ordnes via mobilen. Med smarthus har man også full kontroll over lysstyringen både inne og ute. Man kan tilpasse belysningen til bruksmønster og ønsket atmosfære. For eksempel kan lyset dempes når TVen slås på, eller man kan via mobilen slå på lyset inne og ute når man er bortreist for å gi en illusjon om at man er hjemme.

Smarthus gir ekstra sikkerhet

I tillegg til å forenkle hverdagen og gjøre hjemmet ditt komfortabelt, kan smarthus også gjøre det sikrere. Smarthus kan gi en ekstra trygghet, spesielt for eldre og pårørende.

– Det kan være betryggende å vite at komfyr, kaffetrakter og strykejern automatisk kobles fra etter bruk. Røykvarsleren kan også kobles sammen med lyset slik at alt lys i huset skrur seg på ved brann. Det er også mulig å ha en bryter ved sengen som slår på skallsikringsalarm og sørger for at alt som utgjør en sikkerhetsrisiko slås av. Pårørende kan også følge med på anlegget fra egen telefon eller via kamera, sier han.

En økende trend

Vorland har merket en økt etterspørsel etter smarthus de siste årene.

– Det har kommet flere leverandører på markedet som har gitt flere valgmuligheter i forhold til pris og løsning. I tillegg har komfort, miljø og sikkerhet blitt viktigere for folk. Med varslet økning av strømpriser og miljøkrav vedrørende utslipp tror jeg at dette vil bli enda mer aktuelt i tiden fremover, sier Sveinung Vorland.

kampanje

Easee - Verdens smarteste elbil lader til KUN kr. 12.985,-

Med Easee Home kan du lade opp til 10X raskere enn i en vanlig stikkontakt. Den lader så hurtig som mulig med den tilgjengelige kapasiteten og gir deg garantert høyeste ladeffekt.

Les mer

Logo - Bergen Elektro Automasjon

Bergen Elektro Automasjon AS
Nedre Nøttveit 62, 5238 Rådal
Hordaland, Norway

Åpne lokasjon i Google Maps


Sosiale medier

Åpningstider

Man - Fre: 0800 - 1600
Lørdag: Stengt
Søndag: Stengt

Kontakt oss

Tlf: 55 91 33 19
firmapost@b-e-a.no

Åpningstider

Man - Fre: 08:00 til 16:00


Utenom våre ordinære åpningstider, kan du ringe vår døgnvakt

Døgnvakt

TLF: 55 91 33 19

lukk

Bestill elektriker / befaring

Vi har ledig kapasitet. Fyll ut bestillingsskjemaet og vi svarer deg omgående.


lukk

Kundesenter

Bergen Elektro Automasjon AS
Tlf: 55 91 33 19
firmapost@b-e-a.no


Slipp håndverkeren inn.

Her hos BEA prøver vi å drive bedriften vår så normalt som mulig. Flere kunder er usikker på om man kan bruke håndverkere i disse tider, men selv med dagens Corona-tiltak er dette fullt mulig.

- Det er ikke farlig å la håndverkere gjøre oppdrag hjemme hos deg, men det er viktig at begge parter tar de nødvendige forholdsreglene for å unngå smitte, sier Nelfo-direktør Ove Guttormsen.

NELFO: 5 råd for å gjennomføre håndverkstjenester.