Aktuelt

Lade elbil med solceller på taket

27/06/2022 12:00 AM
hero

Solenergi kombinert med strømstyring, elbillader og Enova-støtte er lønnsomt og bærekraftig. Spar penger ved å lade elbilen din med solceller på taket.

Denne uken har vi besøkt Tore Olsen i Klokkerlia for en prat rundt solceller og elbillading. Tore fikk installert solceller i September 2021 og elbillader nå i 2022. Vi var interessert å vite hvilke erfaringer han har gjort seg så langt og hvorfor han gikk til anskaffelse i utgangspunktet.

- Når det gjelder beslutningen om å installere solceller var det nok en kombinasjon av teknisk interesse og troen på en økonomisk gevinst over tid. Og det er klart at det gjør noe med humøret når strømregningen for April og Mai er 60% lavere som følge av egenprodusert strøm, sier Tore med et bredt smil.

I forhold til valget av elbillader handlet det først og fremst om rask og trygg lading.

Full kontroll over strømforbruket i egen app

For å ha kontroll er alle data samlet i en app. Dette gjør at en kan følge forbruket, produksjon, priser og hva man ønsker å bruke produsert kraft til.

En fin sommerdag med høy produksjon og lavt varmebehov kan man velge å kjøre vasken, lade batterier eller selge strømmen på nett. På dager med generelt høyt forbruk kan man velge å lade elbilen kun når det produseres strøm og dermed sikre nok strøm til middagsgjestene, dusjen og oppvarming.

Tore er strålende fornøyd med de valgene han har tatt og med en Enovastøtte på inntil 47 500,- og dagens høye strømpriser er det nok flere som vil følge hans eksempel.

Tags:
Miljø
Elbillader
Strømsparing

Kontakt oss

Vi er den punktlige elektrikeren som utfører oppdrag for både private og bedrifter i hele Bergensområdet.