Aktuelt

Hva gjør du når ladekabelen sitter fast? Sjekk tipsene fra en lade-ekspert.

19/02/2024 12:00 AM
hero

Har du noen gang stresset fordi du har dårlig tid og ladekabelen nekter å løsne? Den erfarne BEA-elektrikeren Marius Paasche gir deg tips for å løse problemet selv før du må ringe etter hjelp.

Hvorfor sitter ladekabelen fast?

Bilens ladepunkt har to innvendige låsepinner som sikrer at kabelen sitter fast under lading for å unngå farlige hendelser. Men av og til skaper pinnene trøbbel og kabelen løses ikke ut etter endt ladeøkt. Du må ikke rive og slite i kabelen, det kan være dyrt å få fikset om du får en mekanisk skade. BEA-elektrikere Marius anbefaler at du forsøker dette før du ber om faghjelp;

Tips for å få kabelen løs:

  • Sjekk at ladekabelen sitter godt, press den hardt inn i både lader og bil. Lås bilen med fjernkontrollen, vent noen sekunder, og åpne den igjen før du prøver å trekke ut kabelen.
  • Hvis bilen har en utløserknapp, prøv denne (finnes ved ladekontakt, i bilen, i appen eller på skjermen).
  • Hvis kabelen fortsatt sitter fast, start bilen, la den gå noen sekunder, slå den av, og prøv å frigjøre kabelen på nytt.
  • Sjekk om du har nødstropp for å løse ut laderen. Denne finnes ofte på baksiden av lokket til bilens ladekontakt, under panseret eller bakluka. Se evt. bilens instruksjonsbok for plassering.
  • Hvis du fortsatt er fastlåst, gå til sikringsskapet, slå av sikringen for kursen til elbil-laderen, vent litt, slå den på igjen, og prøv å ta ut kabelen på nytt.

Om ingen av tipsene fører fram, så kontakter du faghjelp.

#ElbilTips #Ladekabel #ElektriskSikkerhet 🛠️🔋

Tags:
Elbillader

Kontakt oss

Vi er den punktlige elektrikeren som utfører oppdrag for både private og bedrifter i hele Bergensområdet.