Aktuelt

Installering av elbillader i borettslag.

30/03/2020 12:00 AM
hero

Med ladestasjon montert i borettslaget er det mulig å lade elbilen enkelt uten bekymring over verken ladekapasitet eller fordeling av kostnader. Dette finnes det smarte løsninger på, og så enkelt kan det gjøres:

Befaring på parkeringsanlegget

Steg 1 er at vi kommer ut på en gratis og uforpliktende befaring.
Basert på befaringen foreslår vi en anbefalt løsning tilpasset parkeringsanlegget deres: Er det en åpen parkeringsplass, garasje, er det carporter som står etter hverandre?
På befaringen vil vi også få en status på det elektriske anlegget: Må kapasiteten økes, eller kan eksisterende kapasitet utnyttes? Må det ny strømforsyning til ladeanlegget undersøker vi hva som må gjøres i forhold til gravearbeid og lignende.

Når alt dette er kartlagt, har vi grunnlag for å gi et pristilbud på montering.
Fra vi mottar bestilling på installering av ladestasjon til vi setter i gang arbeidet, så tar det normalt sett 2-3 uker. Ønsker dere en spesifikk sluttdato på installeringen, så gjør vi selvfølgelig så godt vi kan for å tilpasse oss.

Vi stiller opp på informasjonsmøte/generalforsamling

Det vil garantert bli noen spørsmål knyttet til monteringen av ladestasjoner i borettslaget/sameie, så vi stiller opp på informasjonsmøte eller generalforsamling om det er behov for det.

Administrasjon, fordeling av kostnader og enkel lading

Etter at monteringen er gjort og elbilene står klar til lading, gjenstår administrasjonen av anlegget. Vår samarbeidspartner BKK administrerer innbetalingene for lading fra den enkelte beboer. Er det spørsmål underveis, så har også BKK døgnåpen supporttelefon.

Enkelte sameier og borettslag ønsker gjerne å eie ladeanlegget sitt selv. I det lange løp vil nok dette være det rimeligste alternativet, men for de som ikke ønsker det, så er det mulig å få ladeanlegget finansiert gjennom en leieavtale hos BKK.
All lading foregår enkelt via appen “Bilkraft” (finnes på App Store og Google Play)
Alternativt kan du bruke bruke en ladebrikke.

Easee lader

Easee er en elbillader som leverer trygg og rettferdig lading og passer ypperlig for et borettslag. Ladesystemet til Easee bruker all tilgjengelig kapasitet med dynamisk lastbalansering. Dette betyr at når flere elbiler lader samtidig, så vil den tilgjengelige strømmen som er på kursen bli fordelt automatisk mellom bilene.

Du kan lese mer om Easee her

Vi tar oss av montering og installering

Når borettslaget har bestemt seg for å montere ladestasjoner, så er det ingen grunn til bekymring for at det blir mye arbeid fremover, for vi tar oss av hele prosjektet.

Alt dette fikser vi for deg:

  • Kommer på gratis befaring
  • Utarbeider tilbud som inkluderer alle involverte yrkesgrupper
  • Stiller på styremøte/infomøte
  • Har dialogen med BKK Nett når det gjelder kapasiteten
  • Holder kontakten med entreprenør (grøfting, asfaltering ol)
  • Organiserer oppstart av administrasjonsløsninger
  • Ordner finansiering av ladeboks til hver enkelt beboer
  • Gjennomfører service og vedlikehold av anlegget

Kontakt oss for bestilling av befaring til ditt borettslag/sameie.

Tags:
Miljø
Elbillader

Kontakt oss

Vi er den punktlige elektrikeren som utfører oppdrag for både private og bedrifter i hele Bergensområdet.