Aktuelt

Elektrikeren er interiørkonsulentens skjulte hjelper

13/06/2023 12:00 AM
hero

Åshild Hisdal er interiørkonsulent med mange års erfaring. - I oppussingsprosjekt er det viktig å få med elektro allerede i planleggingsfasen. Sluttresultatet blir penere fordi ledninger, uttak og stikkontakter plasseres smart i forhold til bruk, sier Hisdal.

For et optimalt sluttresultat, er det viktig å inkludere elektrikeren tidlig.

Møbleringsplan

– Når jeg kommer tidlig inn i prosjekter, er det mulig å gjøre alt rett fra start. Elektro er viktig fordi strøminfrastruktur og uttak legger føringer for plassering av både elektriske apparater, utstyr og belysning. Det er praktisk at så mye som mulig kan skjules i vegger, tak og gulv, mener Hisdal. Hun har blant annet vært ansvarlig for designet innvendig i en rehabilitert enebolig på Tveiterås.

Etter at møblerings- og bruksplan for boligen var ferdig, kunne prosjekteringsarbeidet for elektro gjøres med bl.a. inntegning av nye strømkurser, ledninger og uttak. Det er mye fint å velge i, både smarthusløsninger og ulikt design og farger på brytere, stikkontakter og ledninger.

– Min jobb er å forstå kundens ønsker og passe på at det til sammen blir en harmonisk helhet, sier Hisdal. I sine prosjekter samarbeider hun godt med elektrobedriften BEA, Bergen Elektro Automasjon. Hun understreker at et godt samarbeid med både elektro og andre fagdisipliner er viktig.

Interiørkonsulent Åshild Hisdal mener at rommene blir den beste utgaven av seg selv når elektrikeren kommer tidlig på banen.

Stikkontakt i gulvet

Møbleringsplan og lysplan henger sammen. Stikkontakter plasserers mest mulig skjult og hensiktsmessig. Eksempelvis har vi stikkontakter i parketten for å slippe synlige ledninger til gulvlamper i boligen på Paradis. Dersom elektro kommer for sent på banen, må jeg oftest forholde meg til flere begrensninger. Kundens ønsker er viktige, og vi finner gode løsninger likevel, men ikke nødvendigvis de optimale, sier Hisdal.

Hjemmestemning

Ved å tenke belysning og sammenheng mellom spotter og øvrige lamper, skapes både harmoni og overraskelser som gir god hjemmestemning. Og når kabler og ledninger ikke forstyrrer, vil både kjøkken, bad og alle andre rom se så pene ut som de kan.

– Riktig lyssetting og god plassering av lyspunkt og lamper, skaper både stemning og lune hjem, avslutter Hisdal.

Tags:

Flere artikler


Kontakt oss

Vi er den punktlige elektrikeren som utfører oppdrag for både private og bedrifter i hele Bergensområdet.