Aktuelt

Belysning ga prikken over i’en

13/06/2023 12:00 AM
hero

En eldre enebolig på Tveiterås har vært gjennom en forvandling. Eierne fikk hjelp av en erfaren interiørkonsulent som tidlig tok elektrikeren med på laget.

Sammen med BEA, Bergen Elektro Automasjon, har Åshild Hisdal sørget for at familien Lunde har fått et helt nytt hjem. Boligen har gjennomtenkte brukssoner, med nøye plasserte stikkontakter til både belysning og det som ellers trenger strøm, både inne og ute. Det elektriske er godt skjult og tilpasset møbleringen, og meste kan styres via app fra mobilen.

Solveig trives godt i foreldrenes nyoppussede hjem. Mange små detaljer gir et gjennomført inntrykk. Belysningen er strategisk plassert og stikkontakter er skjult i både benkeplate og gulv. Over de store vinduene er det bl.a. lagt til rette for direkte uttak til julestjerner.

Da familien Lunde bestemte seg for å renovere hjemmet sitt, valgte de å gjøre jobben grundig. Med store investeringer, var det smart å sparre med en erfaren interiørkonsulent for å sikre sluttresultatet. Her er ingenting tilfeldig og både lyssetting, møblering og fargevalg henger sammen.

Bak sofahjørnene midt i rommet er det nedfelt stikkontakter med 4 uttak.

Stikkontakter skjult i parketten

De små detaljene gir et gjennomført inntrykk; ingen synlige ledninger og flere av stikkontaktene er nedfelte og skjulte i både parkettgulv og benkeplate på kjøkkenet. Over de store vinduene er det laget uttak til familiens store adventsstjerner.

Med flere kontaktpunkt gjemt i gulvet, er det enkelt å plassere leselamper, lade mobil og nettbrett når familien sitter godt i sofaen som står midt i rommet. Interiørkonsulent Åshild Hisdal har lagt stor vekt på hvordan rom og møbler brukes når detaljene tegnes inn. Med godt gjemt elektrisk infrastruktur, slipper familien å være redd for å snuble i ledninger eller må bruke skøyteledninger – og det ser pent og ryddig ut.

Bruksplan

Med innsikt i hvordan hjemmet brukes og behovene til de som bor der, har interiørkonsulenten fått på plass en løsning familien Lunde er svært godt fornøyd med. Godt planlagt elektroarbeid og gjennomføring av en nøye elektriker, er «prikken over i’en» sier Hisdal og takker BEA for godt samarbeid i dette prosjektet.

Solceller og smarthus

Med nytt opplegg for det elektriske i hele huset, valgte familien Lunde å strekke strikken enda litt lenger. På taket har BEA installert 21 solcellepanel. Solcelleanlegget er understreker husets nye uttrykk. Om sommeren produseres mer strøm enn huseieren bruker. Dette vil gi inntekter i mange år framover. På samme måte som huset styres via smarthusløsning, er det også egen mobilapp for å følge med på egen strømproduksjon.

Familien Lunde fikser kortreist strøm til huset sitt fra 21 solcellepanel på taket.

Tags:
Belysning
Smarthus

Kontakt oss

Vi er den punktlige elektrikeren som utfører oppdrag for både private og bedrifter i hele Bergensområdet.