Aktuelt

Drømmer du om varme føtter? Slik får du varmekabler under nytt gulv

16/04/2024 12:00 AM
hero

Å vandre barfot hjemme og kjenne varmen fra gulvet under føttene, er en drøm for mange av oss. Enten du skal bygge nytt eller bytte gulv, er det mange muligheter. Her forteller vår erfarne prosjektleder hva han anbefaler under nye tregulv, parkett og laminat.

Drømmer du om å gå barfot hjemme uten fryse? Sjekk hvorfor vår prosjektleder i BEA anbefaler varmekabler i Lamiflex-matter under nye tregulv, parkett og laminat.

Nedstøpte kabler? Ikke nødvendig!

Tradisjonelt legges varmekablene ned i støpen i våtrom. Men for tørre rom finnes det smartere løsninger. Lette trefibermatter belagt med aluminiumsfolie, gir den perfekte basen for varmekabler under gulvdekket - både ved rehabilitering og nybygg.

Fordeler med gulvvarme

Stig Hovland, erfaren elektriker og prosjektleder i BEA, peker på mange fordeler med gulvvarme. -Du slipper å tenke på plass til varmeovner og radiatorer som ofte tar verdifull veggplass. En god varmeløsning i gulvet gir behagelig innevarme og mange av kundene våre opplever å kunne senke temperaturen uten å miste komforten, forteller Stig. Varmekabler er lette å regulere med termostat – og enkle å styre også i ulike smarthus-apper.

Lamiflex - Stigs favoritt

Stig anbefaler varmekabler lagt i trefibermattene som kalles Lamiflex. -Vi har installert gulvvarme i mange boliger, og erfaringen med denne løsningen er svært god, forteller Stig.

-Lamiflex er en god varmeløsning for pengene. Legging av både matter og varmekabler går raskt. Vi har heller aldri opplevd reklamasjoner eller feil. Stig Hovland, erfaren elektriker og prosjektleder.

Lamiflex har klargjorte rillespor til å legge varmekablene i. BEA-elektriker Elias syns installasjonsarbeidet går raskt og greit. Stig legger til at han aldri har opplevd reklamasjoner eller feil når BEA har installert denne løsningen for gulvvarme. Og best av alt: Kundene er godt fornøyde!

Når varmekablene er på plass, kan nytt tregulv, parkett eller laminat legges direkte på mattene. For ulike typer typer av klikkvinyl kan et ekstra mellomlegg være nødvendig, slik som på bildet der Jørgen fra byggmester Aspenes er i gang med å legge gulv i et av våre felles prosjekter.

Flere gode grunner til å velge Lamiflex:

  • Gir behagelig varme i gulvet, jevnt fordelt og der det trengs
  • Fleksibel løsning som er lett å tilpasse, kutte og lage nye kabelspor
  • Enkel og renslig installasjon uten behov for støp
  • Platene bygger kun 8 mm i høyden
  • Mattene gir god demping på lyd, merkbart også i eventuell underetasje

Produksjon av både Lamiflex og varmekablene gjøres med minimalt miljøavtrykk. Det er ikke målbart magnetfelt rundt kablene, så trygt også å legge i barnerom og for el-overfølsomme.

Sjekk våre faste lave priser på Lamiflex-løsingen

#Lamiflex #ByggmesterAspenes #gulvvarme #varmekabler

Tags:
Oppvarming og gulvvarme
Smarthus
Strømsparing

Flere artikler


Kontakt oss

Vi er den punktlige elektrikeren som utfører oppdrag for både private og bedrifter i hele Bergensområdet.