Halogen spotter bruker opp mot 4 ganger mer strøm enn en LED spot for å skape like mye synlig lys. Fra og med 01. September 2018 innførte EU forbud mot import og produksjon av halogenpærer, slik at når lagrene er tomme, så vil det bli vanskelig å få tak i nye pærer.

Vi har gående en kampanje for skifting av spotter fra Halogen til LED. Kun kr. 649,- per spot ink. dimmer, MVA og installasjon.

Når downlights/spotter først slo an på interiørmarkedet var halogen det eneste valget man hadde. Siden slutten av 90-tallet har halogenspotter blitt så utbredt at de finnes i de fleste norske hjem.

Men halogen er ikke lenger det beste valget for takspotter/takbelysning. Med forbedringer i LED-teknologi, er det mange gunstige grunner til å bytte til lysdioder.

Spar penger på strøm

Halogen spotter bruker opp mot 4 ganger mer strøm enn en LED spot for å skape like mye synlig lys.

Dette skjer fordi lyset blir produsert av å varme opp en wolfram-tråd til veldig høy temperatur, som i en tradisjonell glødelampe. Gassen reagerer med tråden på en måte som forhindrer at den brenner av, og som muliggjør høyere temperaturer og sterkere, hvitere lys.

Dette gjør at 90%-95% av strømmen går til varme, og kun 5-10% av strømmen blir til synlig lys. I en lysdiode går så mye som 80% av strømmen direkte til synlig lys.

En familie som ble intervjuet av Din Side sparte 8,000 kroner på den årlige strømregningen. Familien hadde 90 lyspunkter, men selv for mindre hus/leiligheter er det ofte snakk om en tusenlapp eller mer, spesielt når du inkluderer sjeldnere innkjøp av lyspærer i regnestykket.

Mindre brannfare

Hvis du noen gang har prøvd å skifte en halogen-spot kort tid etter den aktivt var i bruk, vet du akkurat hvor varme de kan bli.

Dette er ikke bare et problem i forhold til strømsparing. Med overflatetemperaturer så høye som 250 grader kan halogenspoter lett bidra til økt brannfare i huset.

Hvis downlights ikke er installert riktig, kan den høye temperaturen skade/antenne maling eller andre ting som er i direkte kontakt eller nær spotene.

Vanlige LED-spoter holder seg under 100 grader, og har dermed sterkt redusert risiko.

LED spotter har lang levetid: mindre bytting, konstant belysning

Halogenpærer har levetid på rundt 2,000 timer. Det kan høres ut som mye, men selv ved gjennomsnittlig bruk (3-5 timer om dagen) vil du gjerne måtte bytte ut pærene minst en gang i året.

Sammenlign dette med LED-pærer som generelt sett har en levetid på 20,000 timer. Ved samme forbruk vil du måtte bytte pærer hvert 18 år.

I tillegg er lampene mer pålitelige siden de ikke har en sårbar glødetråd. Så flytting/installering skader sjelden LED spoter. Dette gjør at lampene i de aller fleste tilfeller lyser jevnt ut den anslåtte levetiden, i motsetning til halogen og glødelamper.

Vanskelig å få tak i nye pærer på lang sikt

Du har kanskje lagt merke til at det fins veldig lite gamle glødepærer i butikker nå til dags. Dette er på grunn av en endring i regelverket i EU som skjedde i 2012.

I tillegg har EU kommet med forbud mot import og produksjon av halogenpærer fra og med 1. September 2018, slik at når lageret til din lokale jernvarebutikk går tomt, så vil det bli vanskelig å få tak i nye pærer.

Dette forbudet kom nettopp fordi halogen er en veldig ineffektiv teknologi der store deler av strømmen blir oppslukt i varme, istedenfor lys produksjon, og at pærene har kort levetid.

Ikke lenger skarpt blått/hvitt lys

Folk flest forbinder kanskje LED med veldig skarpt blått/hvitt lys, for eksempel fra lommelykter eller hodelykter.

Med utvikling i teknologien kan man nå få LED spotter som gir like varmt og mykt lys som halogen lamper og spotter.

Våre kunder opplever ofte at de får bedre belysning etter å ha skiftet til LED, enn de hadde med halogen.

Hvordan bytter man?

Med enkelte installasjoner kan det være så enkelt at man bare må bytte ut pærene. Men et vanlig problem er at minimumsbelastningen til transformatoren kan være for høy til LED-pærene. Da må den byttes ut.

Dette kan være et vanskelig arbeid, spesielt for takbelysning der ledninger og transformator er installert i taket.

Kampanje: Bytt til LED spotlighter for 649,- ferdig installert

I forbindelse met utfasingen av halogen, har vi en kampanje på å bytte til LED takbelysning.

Vi hjelper deg finne rett løsning som gir minst like god belysning som med halogen. Vi installerer også den nye LED-baserte løsningen i taket.

Pris: 649,- per spot ink. dimmer, MVA og installasjon.*

* Forutsett at vi kan benytte eksisterende ledningsnett.

Kampanjen gjelder for arbeid som bestilles for utførelse i August. Ta kontakt med oss i dag for gratis befaring.

Logo - Bergen Elektro Automasjon

Bergen Elektro Automasjon AS
Nedre Nøttveit 62, 5238 Rådal
Hordaland, Norway

Åpne lokasjon i Google Maps


Sosiale medier

Åpningstider

Man - Fre: 0800 - 1600
Lørdag: Stengt
Søndag: Stengt

Kontakt oss

Tlf: 55 91 33 19
firmapost@b-e-a.no

Åpningstider

Man - Fre: 08:00 til 16:00


Utenom våre ordinære åpningstider, kan du ringe vår døgnvakt

Døgnvakt

TLF: 55 91 33 19

lukk

Bestill elektriker / befaring

Vi har ledig kapasitet. Fyll ut bestillingsskjemaet og vi svarer deg omgående.


lukk

Kundesenter

Bergen Elektro Automasjon AS
Tlf: 55 91 33 19
firmapost@b-e-a.no


Slipp håndverkeren inn.

Her hos BEA prøver vi å drive bedriften vår så normalt som mulig. Flere kunder er usikker på om man kan bruke håndverkere i disse tider, men selv med dagens Corona-tiltak er dette fullt mulig.

- Det er ikke farlig å la håndverkere gjøre oppdrag hjemme hos deg, men det er viktig at begge parter tar de nødvendige forholdsreglene for å unngå smitte, sier Nelfo-direktør Ove Guttormsen.

NELFO: 5 råd for å gjennomføre håndverkstjenester.