header

Solcellepanel

Info

Du er sikret et trygt og godt solcelleanlegg når du har BEA med på laget. De siste 8 årene har vi bidratt til rundt 300 anlegg, både små og store. Vi prosjekterer og hjelper deg å finne løsningen som kler ditt tak og ser pent ut. Vi sjekker hvor mange solcellepanel du trenger for å få best mulig økonomi i investeringen.


Hvorfor solenergi?

Dagslys er en gratis energikilde – og den er tilgjengelig for alle. Med solceller på taket tar du grep og tar del i det grønne skiftet ved å lage din egen strøm. Vi har sett høye kraftpriser siste året, og det forventes at strømmen forblir dyr også framover. Solcellene gir deg forutsigbar kostnad og du får lavere strømregning.

«Dagslyspanel»

For å produsere strøm trenger man dagslys, kanskje kunne det like gjerne blitt kalt dagslyspanel. Solcellepanelene varmes noe opp når de produserer strøm. De fungerer best når de er rene og får naturlig kjøling. Her vest sørger regnet for jevnlig vask, vind og vær sikrer god «arbeidstemperatur» for panelene.

Lavere strømregning

Med solceller på taket produserer du en god slump strøm. Produksjonen er størst i vår- og sommerhalvåret, og særlig på denne tiden sparer du penger på strømregningen.

Les hva kunden sier

Design og ytelse

Panel kan ha ulik størrelse, farge og design. De fleste skråtak får helsvarte panel som er omtrent 1 x 1,6 meter store og har merkeeffekt på rundt 0,39 kWp (kiloWattPeak, dvs. maksimal merkeeffekt/ytelse). Avhengig av været og lokale forhold her vest, betyr dette at ett panel gjennom året produserer 253 - 312 kWh. Dersom du velger 10 panel (3,90 kWp), blir samlet årsproduksjon mellom 2 530 og 3 120 kWh. Øker du til 100 panel, bokfører du 25 300 – 31 200 kWh. Om panelene er større eller har annen ytelse, endres tallene. Om du vurderer priser fra ulike tilbydere, er design og installert merkevareeffekt i kWp blant de viktigste kriteriene å sammenligne.

Lang levetid og høyere boligverdi

Et solkraftanlegg varer i mange år. Har du et kvalitetsanlegg og har fagmessig utført installasjon, får du glede av egenlaget strøm i både 30 og 40 år. Skal du selge bolig eller bygg, vil panelene mest sannsynlig gi deg høyere verdivurdering. 

Bærekraft

Samfunnet vårt trenger mer fornybar strøm. Ved å installere solpanel på taket, bidrar du i det grønne skiftet på bærekraftig måte. Enova gir støtte på inntil 47  500 kroner.

Noen kommuner har egne støtteordninger. Mer informasjon om støtteordningen i Bergen for borettslag, sameier og private yrkesbygg finner du her.

Sjekk hvor mye du kan produsere på taket ditt gjennom Soleliten sin kalkulator:


Kontakt oss i dag så gir vi deg et uforpliktende tilbud med designforslag og forklaring på hvordan økonomien blir. Vi hjelper deg med alle praktiske spørsmål.


Nyttige informasjonskilder:

Trenger du hjelp?
Benytt kontaktskjema

Vi hjelper deg

Fant du ikke
tjenesten du var ute etter?

Vi ufører alt fra enkle jobber til de mest komplekse og sammensatte løsningene. Bare ta kontakt med kundeservice!

Kontakt oss
spørsmålstegn illustrasjon