Strømprisene er nå høyere enn det har vært på lang tid, og for mange vil dette merkes på lommeboken. Tiltak for å få ned strømforbruket innebærer ikke bare at man skal spare, men også benytte seg av enkle løsninger som gjør at man utnytter energien på en mer lønnsom måte.

Gratis strømanalyse av din bolig

BEA tilbyr en 100% gratis og uforpliktende analyse av din bolig, og kommer med råd om strømsparende tiltak. Vi kommer på ønsket tidspunkt, også utenfor ordinær arbeidstid. Lurer du på noe - ring og spør!

Enova

Enova tilbyr energirådgivning for å kartlegge energitiltak som vil passe til din bolig. Ved å benytte seg av en energirådgiver, vil du motta støtte inntil 7500 kroner. Du kan lese mer om Enovas energirådgivning her: https://www.enova.no/privat/alle-energitiltak/energiradgivning-/

Økonomiske tiltak som gir avkastning på sikt

Når vi tar en analyse av din bolig, leter vi etter forbedringsmuligheter som vil være lønnsom å investere i. Vi ser også etter muligheter for at dere kan motta støtte for Enova, og vil bistå dere med dette.

Hva kan du gjøre selv?

Det er noen tiltak man kan gjøre selv, for å unngå å bruke penger på unødvendig strømbruk. Her er noen tips på hvordan du kan kutte ned på strømforbruket:

  1. Senk innetemperaturen med 1 grad. For hver grad du senker innetemperaturen sparer du ca 5 prosent av kostnadene til oppvarming. Generelt anbefales det å ha en innetemperatur på 18-21°C. Er det vinter og kaldt, kan det være greit å ha en romtemperatur på 15°C så ikke rørene dine fryser og sprekker.
  2. Luft kjapt og intensivt. Da unngår du nedkjøling, og unødvendig mye varme slippes ikke ut.
  3. Trekk for gardninene om kvelden. Varmetapet reduseres betrakelig, da vindusflater gir store områder med varmetap.
  4. Skru av eller reduser lys og varme i rom som ikke er i bruk.
  5. Sjekk om temperaturen på varmtvannstanken din er unødvendig høy. Vannet inne i berederen bør være på ca 75°C for å sikre seg mot bakterievekst.
  6. Bruk tørkesnoren mest mulig og unngå tøketrommel.
  7. Bruk sparepærer eller LED- pærer utendørs og i kalde rom. Vanlige lyspærer omdanner kun ca 5 prosent av energien til synlig lys, resten blir til varme. I en sparepære blir 80 prosent av energien til lys, og de varer mye lenger.
  8. Bruk termostaten din for å styre romtemperaturen. Med tidsstyring kan du spare strøm ved å bruke varme kun når du trenger det. Du kan bruke sentralstyring for temperaturkontroll over hele boligen, eller et koblingsur for å slå av og på strømmen til faste tider.

Kilder: Fjordkraft

Logo - Bergen Elektro Automasjon

Bergen Elektro Automasjon AS
Nedre Nøttveit 62, 5238 Rådal
Hordaland, Norway

Åpne lokasjon i Google Maps


Sosiale medier

Åpningstider

Man - Fre: 0800 - 1600
Lørdag: Stengt
Søndag: Stengt

Kontakt oss

Tlf: 55 91 33 19
firmapost@b-e-a.no

Åpningstider

Man - Fre: 08:00 til 16:00


Utenom våre ordinære åpningstider, kan du ringe vår døgnvakt

Døgnvakt

TLF: 55 91 33 19

lukk

Bestill elektriker / befaring

Vi har ledig kapasitet. Fyll ut bestillingsskjemaet og vi svarer deg omgående.


lukk

Kundesenter

Bergen Elektro Automasjon AS
Tlf: 55 91 33 19
firmapost@b-e-a.no


Slipp håndverkeren inn.

Her hos BEA prøver vi å drive bedriften vår så normalt som mulig. Flere kunder er usikker på om man kan bruke håndverkere i disse tider, men selv med dagens Corona-tiltak er dette fullt mulig.

- Det er ikke farlig å la håndverkere gjøre oppdrag hjemme hos deg, men det er viktig at begge parter tar de nødvendige forholdsreglene for å unngå smitte, sier Nelfo-direktør Ove Guttormsen.

NELFO: 5 råd for å gjennomføre håndverkstjenester.